top of page

Wie zijn we?

Reeds vroeg geïnterpelleerd door de evolutieve beperkingen van bepaalde fysische handicaps, heb ik het grote privilege gehad om de zeer opmerkelijke man, die Dr Bernie Brucker was, te mogen ontmoeten.

 

Dr Bernie Brucker heeft zich zijn hele leven ingezet om het dagdagelijkse en de levenskwaliteit van zijn patiënten, soms zeer zwaar getroffen door letsels aan het centraal zenuwstelsel, te verbeteren. Hij verliet ons echter onverwachts op 61-jarige leeftijd en liet niet alleen in erfenis de methode, die vandaag zijn naam draagt, maar ook zijn hele werkfilosofie en humaniteit.

 

Enige tijd na deze ontmoeting heb ik het geluk gehad de weg te kruisen van Ralf Nickel, leider van het Brucker-Biofeedback centrum in de Schön–kliniek te München. Opgeleid door Dr. Bernie Brucker hemzelf, is hij de enige vandaag die officiëel deze therapie kan onderwijzen. Op mijn vraag om bij hem mijn opleiding te volgen, reageerde hij positief en het is dankzij zijn enthousiasme, zijn empathie tegenover zijn patiënten en zijn opmerkelijke capaciteit om zijn kennis door te geven, dat ik vandaag op mijn beurt therapeute ben.

 

Deze opleiding voegde zich toe aan mijn vroegere  neurofeedback opleiding bij Drs Michael en Linda Thompson, die op hun beurt, ook als pioniers, hun ervaringen in the field met enthousiasme delen.

 

Het zijn deze tools die mij vandaag de mogelijkheid geven om mijn patiënten te begeleiden op hun weg naar meer autonomie en vrijheid.

 

 

 

Véronique De Vroey-Maes

 

"Ze wisten niet dat het onmogelijk was, dus deden ze het..." - Mark Twain

 

 

 

 

 

bottom of page